Péntek, 2020-06-05, 4:45 PM
Belföldi & külföldi szolgáltatások
Média Marketing  
Főoldal Akik általam jutottak ki külföldre Regisztráció Belépés
Honlap-menü

Belépés

Naptár
«  Június 2020  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Igatlan Kanadába

Pihenés

Facebook


Kedves Látogató!

Ezen az oldalon megosztom Önökkel azon személyekkel történő interjúkat, akik az oldalon lévő állásajánlatok valamelyikére itt jelentkeztek. Ezen kívül, Látogatóim-Hallgatóim jó és rossz véleményeit.
Sőt,,,hogyan jelentkeznek ma állásra Magyarországon? 
(Érdemes olvasgatni a sorok között.)

Egyébként csak külföldi munkára 150-180-an jelentkeznek, ennyien küldik át önéletrajzukat, egyéb anyagukat.
Sajnos 60% az átlag, akik sikertelenül, nyelv és szakmai tudás hiánya miatt.


A feltöltés folyamatos.

Nekik sikerült!

Németország, München

Akik általunk jutottak munkához, külföldön.
/Akiknek bejött../

Interjú I.
 

Kinek a segítségével jutottál külföldre?

A http:/marketing-media.eu/ oldalon jelentkeztem. 
Körülbelül egy hónap múlva már kaptam is munkát.
A következő dokumentumok szükségesek a jelentkezéshez a beszélt idegen nyelven:
-  jelentkezési lap
-  önéletrajz
-  kedves család levél (tartalma pl. miért szeretne Au pair lenni, mit szeret csinálni, írhat a városról is, ahol lakik stb.)
-  referenciák (Két darab. A legjobb, ha olyan családtól van, akinél korábban Au pair volt a jelölt, de tanártól, munkaadótól is elfogadnak referenciát)
-  orvosi igazolás (a házi orvostól, hogy egészséges)
-  erkölcsi igazolás
-  valamint fényképek (minimum két darab).

Meddig tervezed, hogy itt leszel?
Egy évre szól a szerződésem. Egyelőre nem tervezem, hogy tovább maradjak, vagy, hogy más országba is menjek. Az egy év leteltével visszamegyek Magyarországra, de úgy gondolom, hogy ha már eléggé jól tudom a nyelvet, szeretnék visszajönni Németországba dolgozni, akár már más munkakörben.
 
Mesélnél nekünk a munkádról?
Én ahhoz a családhoz kerültem, ahová szerettem volna. Még csak két hónapja vagyok itt, de nagyon jól érzem magam. Szerencsére olyan családhoz kerültem, ahol nem használnak ki. Nekem nincs fix időbeosztásom, mindig változó.  Hetente két nap nem mehetek el este sem itthonról, mert a gyerekekkel kell lennem. A gyerekszobákat rendbe kell tennem, reggelit, könnyen elkészíthető ebédet kell csinálnom (általában az anyuka szokott főzni), vagy ebédet előkészíteni (pl. krumpli pucolás), gyerekekkel játszani, vasalás, kiteregetni, moziba elmenni a gyerekkel, iskolába és óvodába vinni őket, vagy értük menni. Heti 5 vagy 6 nap, valamikor 5-6 óra néha több, néha kevesebb időt kell a családnál lennem, nálam változó.

Mennyi a minimálbér, amit ezzel a munkával meg lehet keresni?
Az Au paireknek a minimál keresete 260 euro, azaz az Au pair olyan, mint egy családtag, a családdal él. 
Nem kell fizetni a szobáért, az ennivalóért. Ha valakinek van fix időbeosztása, akkor érdemes keresni mellékállást. Sokan feladnak hirdetést, hogy vállalnak takarítást. Ezzel körülbelül annyit lehet keresni,
 mint a családnál.

Milyenek az árak?
Münchenben az élet természetesen drágább, mint Magyarországon. 
Ha valamit találsz 1 euroért, akkor már nagyon örülsz. Érdemes jól megismerni a várost, és sok üzletet megnézni, mert ezzel is tudsz spórolni. Ami a magyar viszonyokhoz szerintem nagyon drága, az a mozi. 
Itt kb. 6-9 euro a mozijegy, azaz valamelyik moziba több, mint 2000 Ft a jegy. A McDonald’s vagy a Burger Kingben egy tea ára kb. 300 Ft, míg ez a fele otthon. Itt is megvannak azok a boltok, mink otthon: C&A, IKEA, T-Mobile, Vodafone stb. Ha leárazások vannak, akkor itt is elég jó áron meg tudsz venni dolgokat, annyival nem drágábbak. Egy heti közlekedési jegy 11 euro, amivel bármelyik közlekedési eszközön tudsz utazni. Kenyér ára, amit a Penny marketben veszel az kb. 1 euroig van. Itt Münchenben nagyon sok pékség van, ahol BIO kenyeret vesznek az emberek kb. 8 szelet BIO kenyér ára 2,4 euro. 
Ásványvíz 30 centtől (75 Ft), 1 csésze kávé a McDonald’s-ban 1 euro, kávézóban 2 eurotól felfelé.
Egy 1szobás apartman Münchenben, ami jó helyen is van kb. 500 eurotól kezdődik, azt hiszem kettő vagy három havi albérletet kérnek előre.
 
Milyen tanácsot adnál a leendő au-paireknek?
Az Au paireknek tán sportcipő és szabadidő ruha, amit érdemes pakolni, hisz a gyerekekkel játszani kell a játszótéren is. Szótár. Jó, ha független a mobilod, mert akkor itt csak kártyát kell venni, ami 15 euro.
Magyarországon, amit NAGYON FONTOS elintézni az a betegbiztosítási kártya. Erre a legideálisabb az Európai Egészségbiztosítási Kártya, amit havonta otthon a család az APEH-nak kell, hogy fizesse, ez kb. 4350 forint, azaz kb. 20 euro. Ezt a vendéglátó család visszafizeti havonta az au pairnek.
Az Au paireknek szerintem nem árt, ha egy havi keresettel jönnek ki, azaz kb. 260 euro legyen tartalékban. Mindenre fel kell készülni, pl. ha valakinek nem tetszik a család, és haza akar jönni.  
Egy havi bérlet itt Münchenben 42 euro - általában ezt a család szokta fizetni - nem érdemes bliccelni, mert 50 eurot kell fizetned utána. Amit kérnek az Au pairtől, azt mindig meg kell csinálni. Ha bekerülsz egy családba, akkor jó, ha a szokásukat felveszed, könnyebb így a beilleszkedés. Nem szólnak bele, hogy mit veszel fel, de jó, ha nem vagy kirívó.
Ha tudsz nyelviskolába járni, akkor inkább délelőtt próbálj menni, mert ekkor sok Au pair jár, másrészt este már inkább a munkások járnak. Minél magasabb szinten vagy németből, annyival jobb csoportba kerülsz. Sokan a társalgási szintig, középfokig járnak iskolába. A Volkshochschuléban egy kb. 4 hónapos tanfolyam 204 euroba kerül és számíts rá, hogy fullon lesz a csoportlétszám, azaz 20 fő. Jó, hogyha hozol német könyveket is tán, mert a nyelviskolában nem sokat tanulsz, szerintem. Ha van rá kereseted és a család is beleegyezik, akkor inkább Goethe Institut-ot válaszd a Volkshochschule helyett. Nekem nem jött be. Otthon megszereztem a középfokú nyelvvizsgát, de ha valaki külföldre megy, akkor ez kb. egy szinttel lejjebb van.
 
Javasolnál valamit, hogy mit nézzünk meg a környéken?
Ha szeretsz futni, vagy sétálni, akkor a Herzogparkba és Englischer Garten-be érdemes elnézni. Az Englischer Garten-en keresztülmegy az ISAR folyó, itt egyébként szörfölni is szoktak, ami elméletileg tilos lenne, de már nem szólnak érte. A Botanischer Garten is nagyon szép, egy hatalmas szökőkút van középen és körülötte a padokra le tudsz ülni. Múzeumokba is érdemes elnézni, az egyik legjobb szerintem a Mensch und Natur. Itt különböző kitömött állatokat tudsz megnézni, hogy hol élnek, mit esznek. Van egy Bruno nevű kitömött medve, amiről az egyik szobában meg tudod nézni, hogy tömték ki. Az emberek fejlődéséről is mindenféle érdekes dolgot tudhat meg az ember.
Ha októberben itt vagy, akkor az Oktoberfest kihagyhatatlan, és persze a karácsonyi vásár.
 
Szabadidődben mivel foglalkozol?
Az Arabella Fitness stúdióba szoktam járni edzeni. Ha nyitsz egy bankszámlát, és szeretnél mozogni havi 20 euroért, akkor ide érdemes bejelentkezni. Havonta 20 eurot vonnak le a számládról egy éven keresztül. Annyiszor mész és addig maradsz, ameddig szeretnél. A nyitva tartás is elég kedvező 6:30-23:00 a hét minden napján. Egyébként moziba szoktam járni, vagy a barátaimmal találkozok.

Ottani magyarokkal tartod a kapcsolatot?
Én a vonaton már összeismerkedtem egy magyar sráccal, aki itt él Münchenben. Ő szerencsére sok mindenben segített. Egy másik családnál pedig megismertem egy magyar lányt, aki szintén Au pair. Velük és a barátaikkal szoktam találkozni, akik szintén magyarok. Elég sok magyar él itt kint, hogy ha van egy kisebb társaság, akkor persze ők összetartanak.
Ha a Babaklub.com-mal jössz ki, akkor a német partnerük (Nadja Merker személyesen) minden hónapban szokott találkozókat szervezni az Au paireknek. Ha a nyelviskolában nem sikerült barátokra lelned, akkor itt biztosan találsz magadnak barátokat. Rendeznek itt magyar discot is, 15 euro a beugró, és azt lefogyaszthatod.

Kiss Szilvia /München/


Olvasóim írták:

Kedves Ágnes!

          Láttam honlapját, nagyon tetszett. Szeretném megkérdezni, hogy volna-e léehetőség együttműködésre? Akár oktatóként, akár pénzügyi területen?
Vagy bármi egyéb alternatíva is érdekel.

Üdvözlettel

Katalin


*******************


 • Kedves Ágnes!Még nem ismerjük egymást.Épp állást kerestem az interneten és így jutottam el Önhöz.Miközben a honlapot néztem, egyszerűen késztetést éreztem,hogy vegyem fel Önnel a kapcsolatot.Az életutunkban van több hasonlóság és úgy éreztem nem szeretném, hogy "csak úgy" elsétáljunk egymás mellett.Talán nem véletlen.Bízom benne, hogy nem veszi tolakodásnak.


  **********************************


  Kedves Ágnes!
   
  Köszönöm megtisztelő válaszát!
   
  Azóta "rátapadtam" a honlapra és hallgatom a rádiót, valamint  Önt, miközben ismerkedem a honlappal. Ritka kincset találtam az Ön(ök) honlapján.
  Köszönöm a zenei válogatásokat. Minden bizonnyal, a rádió (állandó) hallgatójává fogok válni, itthonlétem idején.
   
  További sok sikert és minden Jót Önöknek!
   
  Üdvözlettel: Ernő
 • Állásra jelentkezők, avagy, hogyan jelentkeznek ma Magyarországon állásra?

  Érdekes jelentkezések hada:)


  Kedves Ágnes!

  Szeretnék jelentkezni külföldi munkára.
  Kérnék szépen egy email címet ahova átküldhetem az önéletrajzomat, mert a weblapon nem látom a kapcsolatot feltüntetve.

  Üdvözlettel:Klaudia


  **********


  Szervusz!

  Gáspár Ágnes vagyok. Hallottam az internetes munkalehetőségedről és szeretnék róla többet tudni.

  Köszönöm.

  Üdv.Ági


  ***********


  Üdvözlöm!

  Egy korábbi álláshirdetését olvastam (lelkisegély szolgálat - telemarketinges munka), és szeretném megkérdezni, hogy aktuális-e még?
  A Legjobbakat!
  Zsuzsa


  ***********


  jónapot kívánok!!
  a munkára még lehet jelentkezni??
  én nagyon szeretnék!!


  ***********


  üdvözlöm! a telemarketing oldalon találtam egy angliai álláslehetőséget, amire szívesen jelentkeznénk a kedvesemmel együtt, de külön elérhetőséget nem találtam, ezért szeretnék önhöz fordulni segítségül. előre is köszönöm. Üdvözlöm Mónika


  ***********

  /Facebookos megkeresés/

  Kedves Ágnes!

  Engedje meg, hogy így ismeretlenül megszólítsam egy olyan témában, melynek lényegét egyelőre fedje „jótékony homály”, mert a kéretlen reklámozás - közösségi oldalak etikája alapján történő – szabályait kívánom követni.

  Ön sem ismer engem, hacsak valamilyen véletlen folyamán a korábbiakban nem tévedt a profil oldalamra a facebook-on. A nevem Miklós Tibor és eddigi szakmai múltamról ezen a weboldalon: ( nico-talkfusion.blogspot.com/2011/07/magamrolkicsit-bovebben_07.html ) talál további részletes információt.

  Megszólításának alapját az adja, hogy Ön a profiljában szereplő információk alapján szimpatikus számomra és úgy gondolom, hogy esetleg érdekelheti Önt az általam felvetni kívánt téma.

  Amennyiben megkeresésemet nem érzi tolakodónak, kérem tiszteljen meg azzal, hogy elfogad ismerősének és akkor további tájékoztatásra nyújt ezzel lehetőséget számomra.

  Miről is van szó?:

  Mindannyian érintettek vagyunk valamilyen szinten az anyagi jólétünk megalapozásának folyamatában. Egyre több emberben merül fel a kérdés, hogyan lehetne nyugat-európai szintű jövedelmet szerezni, mégpedig hosszútávon, és netán azt végleg meg is tartani. Hiszen ennek hiányában sok család csak az adósságaival küszködik. A mai gazdasági válsággal terhes időkben még inkább érdemes közös megoldásokat keresni. Nem tudom, Ön hogyan viszonyul ehhez a kérdéshez? Én nem látom a megszokott módon (pl. fixnek képzelt munkahelyekre alapozva) a perspektívát.

  Korábbi szakmai tapasztalatokra, de legfőképpen piaci tényekre és neves elemzőcégek publikációira építve, talán nem merész dolog azt állítani, hogy sikerült a mai világpiac egyik legjobb, azonnal fizető, korrekt és hosszú távon stabilitást biztosító - és ami a legfontosabb: a mai informatikai infrastruktúrához méltó közösségi szervezésű - lehetőségét megtalálni.

  Ennek „kiaknázására” keresek néhány komolyabb, a hivatalos és profi információkra nyitott, gyorsan tájékozódni akaró, gyorsan dönteni tudó személyes társat, aki esetleges megismerkedésünk után velem szívesen kommunikálna és együttműködne a közeli-távoli jövőben, bőséges segítséggel, akár hosszú távon is. A mindenre kiterjedő tájékoztatást és ingyenes oktatást elsősorban a világhálón biztosítjuk, de a személyes konzultációkra is nagy hangsúlyt fektetünk.

  Ha az üzleti együttműködésről szóló ajánlatommal nem kívánna élni és ezt jelzi nekem (esetleg erre rákérdeznék valamikor), akkor a továbbiakban ez ügyben nem rabolom az idejét. Ugyanakkor, ha megosztaná velem e témában tapasztalatait és javaslatait, azt megtiszteltetésnek venném, és bizonyára sokat tanulnék belőle.

  Ezt a levelet „barátkérésnek” szántam és örömmel veszem, ha befogad ismerősei közé. Természetesen tudomásul veszem, ha elutasítja. Ez utóbbi esetben nem zavarom soha többé semmilyen üzenettel.

  Üdvözlettel és tisztelettel:Tibor


  **************


  /Facebook/ Már itt sem lehetek nyugodtan :)))


  Szia Kérdésem Tudsz segiteni munkában Pl Ausztria vagy németországi munkában?
  Nem itt bocsánat
  köszösségi oldalon nem szoktam
  Hanem hol?
  mindennek meg van a maga helye
  e-mail skype
  előzetes információ elolvasása után mely a weboldalon van
  oké
  Oldalon hogy tudsz segiteni munkában?
  Csevegés vége

  No comment...

  ****************

  Egy újabb érdekes jelentkező, érdemes a helyesírásra figyelni, hiszen senki nem tökéletes, no de ennyire...?


  Jo napot kivánok bocsanat a zavarásé , szeretném meg kérdezni öntöl, hogy menyire bisztosak a munka heljek , sok csalodás érd edig vagyis nagyon sok pénszt el veszitetem ,Szeretnék ki meni külfödre , igaz nincs ara pénzem de hogy olvastam a cég majd visza vonja az uti kölcséget , miután dolgozni kezdesz. Nincs utlevelem, vagyis ugy értve volt de miután Románia Eu tag let már nem kelet utlevél ide Magyarországra.Ha sikerülne és el lehetne mendi menyi idö kerül aba hogy el hagyd az országot, vagyis mikor lehetne meg kezdeni a munkát.30 éves vagyok és sok mindenre nem jutam még , rendörként dolgosztam Romániába nem azért jötem átol mert ki doptak , hanem mert az orszá krizis alapján tul sokan dolgosztag az álamnál igy hát 3000 szeméjt el bocsájtottak, eröl az esetröl papirom is van.
  Elnézését kérem a sok zavarásé és bocsanatot kérek ha evel az ön ideit fel tartotam, szeretnék utba igazitást kapni , vagyis egy kis segicség jol jöne.Meg van a magyar álampolgárságom is.


  *********

  Hello 25 eves ferfi vagyok ugy dolgozom mar 6 eve mint szobafesto ,erdekelne a munka ha meg idealis.Nemetil nem beszelek sajnos. koszonom


Class FM

Eddigi látogatók


Számláló

Online TagokSzámláló

Birkenstock

Bannereim
Telefonos munka, tajekoztato:

Facebook

Copyright MyCorp © 2020