Szerda, 2024-04-24, 9:24 AM
Belföldi & külföldi szolgáltatások
Média Marketing  
Főoldal Svédország ajánlata /állás, szolgáltatás, egyéb./ Regisztráció Belépés
Honlap-menü
Svéd Partner ajánlatai

-állás-
szolgáltatás
-kereskedelem
-üdülés
-oktatás
egyebek
 Fontosabb információk   

Határos: Norvégiával és Finnországgal
Főváros: Stockholm
Terület: 449 964 km²
Népesség: 9 495 133 (2012)
Népsűrűség: 23,2 fő/km²

Éghajlat:
 mérsékelt, délen hideg felhős tél és hűvös nyár, északon sarkvidéki
Idő: Greenwichi középidő (GMT) +1 óra, nyáron GMT +2 óra
Fizetőeszköz: svéd korona (SEK)
Nyelv: svéd, kis számi- és finnajkú kisebbség is van

Beutazás feltételei

Az EU és az EGT tagországainak állampolgárai érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak Svédországba. Svédország tagja a schengeni térségnek.

Tartózkodás

A 2006. április 30-án hatályba lépett 2004/38/EK irányelv értelmében az uniós polgárok továbbra is három hónapig engedély nélkül tartózkodhatnak az EU más tagállamaiban.

Az EU tagországainak állampolgárai három hónapon túli tartózkodása esetén a tagállamok bejelentési kötelezettséget követelhetnek meg. Tartózkodási engedély ekkor sem kell, a bejelentésről az illetékes hatóságok igazolást állítanak ki.

A három hónapon túli tartózkodásnál azonban a tagállamok kérhetik a megélhetéshez szükséges rendszeres jövedelem és a teljes körű betegbiztosítás igazolását, vagy a foglalkoztatást (munkaviszonyt), illetve tanulmányok folytatását bizonyító okiratot.

Így az Európai Unió, illetve az Európai Gazdasági Térség tagországainak, valamint Svájc állampolgárainak és családtagjaiknak 2006. április 30-át követően Svédországban nem kell tartózkodási engedélyért folyamodniuk három hónapot meghaladó tartózkodás esetén sem, mindösszesen a svéd Migrációs Hivatalnál (Migrationsverket) regisztráltatniuk kell magukat.

A regisztráció menetéről a Migrációs Hivatal (Migrationsverket) honlapján található bővebb információ.


Munkavállalás


Svédországban minden uniós polgár (a 2004-ben csatlakozott tagországok állampolgárai is) szabadon, munkavállalási engedély nélkül vállalhat munkát.


A svéd munka törvénykönyve csak általános keretszabályozást határoz meg. A munkaszerződés feltételeit az egyéni vagy kollektív munkaszerződések tartalmazzák. Svédországban – az Unió többi tagállamához viszonyítva – a szakszervezetek erős jelenléte jellemző. A legtöbb szakmában így kollektív munkaszerződés van érvényben.


Munkakeresés


Azok, akik Svédországban szeretnének dolgozni, munkalehetőségekről az EURES rendszeren keresztül, illetve a Svéd Munkaügyi Szolgálatnál kaphatnak információkat.

Munkaszerződés


Svédországban jogilag szóbeli-, írásbeli és hallgatólagos szerződéskötésre is lehetőség van.

A munkavállaló és a munkáltató között általában szóbeli szerződést kötnek, de érdemes a foglalkoztatás feltételeit a munkáltatótól írásban is megkérni. EU szabályok szerint a munkáltató köteles az alkalmazást követő egy hónapon belül írásban tájékoztatni a munkavállalót a foglalkoztatás szabályairól és körülményeiről. A tájékoztatónak tartalmaznia kell a munkáltató nevét, címét, a munkavállaló beosztását, az alkalmazás típusát és időtartamát, a felmondási idő hosszát, a fizetés mértékét és módját, a fizetett szabadsághoz való jogot, a normál munkaórák számát, és az alkalmazható kollektív megállapodást.


A törvény alapján a munkáltató próbaidőt is szabhat, ami 6 hónapnál nem lehet hosszabb. A kollektív munkaszerződések azonban kizárhatják a próbaidő lehetőségét, vagy rövidebb időszakot állapíthatnak meg.

 
Fizetés


Svédországban nincs törvényileg megszabott minimálbér, bár a minimálbéreket leginkább a kollektív szerződések magukban foglalják. A munkabért egyéni szerződésekben állapítják meg.

Munkaidő

 
A 40 órás munkahét előírását törvényi szabályozás tartalmazza, bár a kollektív szerződések ezt a határt módosíthatják.


Családos szülők a gyermek 8 éves korának betöltéséig tartó időszakban 25 %-al csökkenthetik munkaidejüket. A túlórák száma nem haladhatja meg a 48 órát (négy hét alatt) vagy az 50 órát (1 hónapos időszakban). Egy éven belül a túlórák száma max. 200 lehet.

 
SzabadságA munkavállaló évente legkevesebb 25 nap szabadságra jogosult. Kollektív szerződések keretében további szabadnapokat állapíthatnak meg.


A júniustól augusztusig terjedő időszakban a munkavállalók legalább 4 heti folyamatos szabadságra jogosultak, a kollektív szerződések ez esetben is előírhatnak eltérő szabályokat.
Svédország:

 állásajánlat, szolgáltatás egyéb kereslet-kínálat:
/Folyamatosan bővülő lista/

Megbizhato festo-mazolokat keresünk Svedorszagi munkavegzesre, hosszu tavra.
Referencia, megbizhatosag kovetelmeny!
Tovabbi reszletek mailben.

**********

Autószerelők, buszszerelők jelentkezését várjuk, Svédországban történő munkavégzésre.
Részletek, mailben.

***********

Termeloi borokat keresunk Magyarorszagrol,Svedorszagi palackozasra,tovabbertekesitesre.
Nagyobb tetelrol lenne szo,hosszu tavu egyuttmukodes lehetseges,megbizhato termelovel.
Minosegi borokat termelo vallalkozasok jelentkezeset varjuk,akik segitseget tudnak nyujtani palackozoberendezes beszerzeseben is.
Piac,palackozohelyseg adott,reszletekert e-mailben keressen.

***********

Volvo,Saab alkatreszek Svedorszagbol megrendeles szerint! Uzleti partnerek jelentkezeset varjuk egyuttmukodes celjabol.Uj,hasznalt alkatreszek,esetleg komplett auto forgalmazasara vagyunk szakosodva.

***********


union.contakt@gmail.com
 
Copyright MyCorp © 2024