Szerda, 2024-04-24, 9:25 AM
Belföldi & külföldi szolgáltatások
Média Marketing  
Főoldal Feny es gyogyterepias keszülekek Regisztráció Belépés
Honlap-menü

Bioptron fényterápia jótékony hatásai


Bioptron lámpa

A fényterápia több évtizede használt az orvostechnika és a kozmetika területén. Bár még mindig kevesen ismerik, kutatások alapján egyre több területen mutatnak ki pozitív eredményeket, és egyre nagyobb teret hódít.

A mai világban sajnos sajnos gyakran rá vagyunk utalva mások által "ajánlott" vagy kínált lehetőségekre, köztudottan nem az EMBERI tényező áll a középpontban. Ilyen az üzleti világ!
Bár nem ritkán hallani olyan segítségről, akik humánusan segítenek, gyógyítanak, és igen hihetetlen, hogy ezt gyakran önzetlenül teszik.
Többen még hisznek a "jó tett helyébe jót várj" mondatban, a karmában; vagy csak egyszerűen bennük él a vágy, hogy segítsenek!

A Zepter egy olyan svájci nemzetközi nagyvállalat, mely fontosnak tartja egészségünket! Igen magas színvonalon és szakértelemmel ügyel a minőségre, hogy termékei a világszínvonalon is a legkiemelkedőbbek, és Ön maximálisan elégedett legyen! Hosszú távon gondolkodva, sokáig szeretné növelni elégedett ügyfeleit!
Minden terméke kizárólag természetes és időtálló anyagokból készül; a világ legmagasabb minőségbiztosítási szabványainak megfelelőek!

Én is azok közé tartozom, akik mindig is jobbá akarták tenni a világot, akik szeretnék, ha kevesebb lenne a szenvedés, több a megértés, az empátia!

A sors keze, hogy megismerkedtem több természetgyógyászati területtel - mert egy komoly baleseten estem át. Ez a terület maximális önzetlenséget kíván, és ezt nagyon kevesen engedhetik meg maguknak.
Néhány éve találkoztam a fényterápiával - pontosabban a Bioptron lámpával, amivel szemben én is rendkívül szkeptikus voltam!
Szerencsémre rendelkezem rengeteg egészségügyi szakkönyvvel, valamint némi múlttal, és bizonyítékot kerestem, hogy vajon miért is hat egy egyszerű fény a szervezetünkre, mégpedig ilyen komoly hatással, és mitől létezik, hogy akár meg is gyógyulhatunk miatta! Így sok olyan dolgot tudtam meg, amit talán már ismernek - csak nem tulajdonítottak jelentőséget, vagy nem látják az összefüggést!

A megoldás

Ismertté vált számomra, hogy szervezetünkre igenis létfontosságú a fény! Hiszen fény nélkül nincs Élet!!! (tegyünk egy virágot egy sötétkamrába, és elpusztul. Vagy télen, amikor kevesebb napfény ér minket, rossz a kedvünk, ill. sokan depressziós hangulattal küszködnek, és sorolhatnám. De - köztudott - hogy a növények is a napon érnek meg, telnek vitaminokkal, válnak finommá, ízletessé.) Köztudott például, hogy a D vitamin a napfény hatására jön létre!

Ugyanez vezethető le az emberi sejtekre is. A sejteknek SZÜKSÉGÜK van a fényre, egyrész több vegyi folyamatot szabályoz, másrészt bizonyított tény, hogy serkenti a regenerálódási folyamatokat, a sejtek osztódását, - mélyebben: a DNS örökösödési folyamatait is. (a rákos sejtek sérült DNS lánccal rendelkeznek, ezért nem "fogad szót" a szervezetünk utasításaira).
Az emberi test az egyik legbonyolultabb és legfejlettebb "gép", ami alapesetben kifinomultan és maximális önirányítással képes működni - bizonyos feltételek mellett!
Bizonyára Ön is már sokat hallott az öngyógyításról, amikor testünk képes volt legyőzni a betegségeket, sok esetben a csodával határos módon. Ehhez szükségesek a vitaminok, az ásványok, a folyadék, az oxigén és sorolhatnám. Ha mindezek - úgymond - természetes formában jutnak szervezetünkbe, azok hasznosulnak, és kifejtik jótékony hatásukat.

A nagy kérdés: akkor miért van ennyi betegség?!

Nos, egyszerű a magyarázat: alapból kevés fény éri testünket. Fel vagyunk öltözve, otthonunkban, munkahelyünkön, utazás során igen csekély mértékben ér bennünket a jótékony napfény! Ha mégis kimerészkedünk, azok káros sugarakat tartalmaznak, a károsodott ózonpajzson át pusztító kozmikus sugarakat kapunk, mely jótékonykodás helyett inkább komoly károkat, pusztítást is okozhat! Pl. hajlamosíthat bőrrák kialakulásához!
És ez nem csak a fényre vonatkozik; a zöldségek, gyümölcsök (mely sok esetben még éretlenül kerülnek leszedésre) - a napfény hatása nélkül "érnek" be, mely sokkal kevesebb vitamint, ásványt tartalmaznak - így mi is kevesebb tápanyaghoz jutunk!
Ennek következményeképp sejtjeink alapból kevesebb tápértékhez jutnak; így működésük is lankadtabb.
A levegő szennyezettsége miatt tüdőnk sokkal nagyobb kapacitással szűr; de így is kevesebb tiszta oxigén jut a véráramba, mely fáradékonyságot okoz és sejtjeink, szerveink alulműködésében is közre játszik! A folyadékokról, vízről - azt hiszem - már külön nem is kell említést tennem..

 Mitől gyógyít?

A fényterápia a vérkeringést serkenti, mert a fény hullámhossza tartalmazza az infravörös sugarak alsó tartományát, és ez az 1-1,5 fokos hőmérséklet emelkedés ezt is eredményezi; valamint a lerakódott koleszterint feloldja, cseppfolyósítja - ezáltal a véráramba jutva képes eljutni céljához.
Igen, a koleszterin lerakódása szintén a napfény hiánya!
Több jellegű koleszerinünk egyike alapja a D-vitaminnak, mely a fény hatására szinte azonnal átalakul; a D-vitamin segít a kalcium beépülésében a csontokba, így azok megerősödnek. A koleszterinek további változatai is igen fontos szerepet játszanak szervezetünk hormonális vegyi folyamataiban - ez sem pótolható mással!!!

Nézzük tovább. Korunk másik "népbetegsége" az érszűkület. Ennek két formája: a koleszterin lerakódás és a meszesedés. Tudni illik, hogy a mész (ami szintén fontos alkotóeleme a csontoknak - ha tud hasznosulni) nem képes az ér falára lerakódni, ez a koleszterinen képes csak megragadni. A fényterápia hatására felszabadult zsírréteg miatt a meszesedés lepereg. A véráramba kerülve eljut a csontokba és hasz


Beindul az szervezet Öngyógyító képessége! Mindezt persze gyógyszerek nélkül!

Klinikai tesztek során kiderült, hogy e hatások miatt szerveink is egészségesen kezdenek működni, jobb lesz a kiválasztódás, az anyagcsere, a méregtelenítés.
Fájdalmaink csökkennek, ez visszavezethető e fent említett okokra; valamint egy nagyon fontos dologra:
A fájdalom oka egy vegyület, mely ingerli az idegi receptorokat. A fény ezeket a vegyületeket korlátozza, másrészt az infra tartomány stimulálja az idegvégződéseket, mely a központi idegrendszeren keresztül endorfin kiválasztást eredményez, ami a testünk SAJÁT fájdalomcsillapítója! Az idegi stimulálás ezentúl jótékony az idegpálya, az izmok, a vérkeringés hatásaira is. Az Endorfin egyfajta boldogsághormon, tehát a kezelések "mellékhatásaként" kedélyjavulás lép fel!

Ezekből az alapokból levezethető jó néhány betegség gyógyítására a fényterápia!

Leggyakoribbak talán az izületi, reumatikus problémák. A csontok végén található porc, melyek közt egy úgynevezett kocsonyás kollagén anyag található. Akár hiszik, akár nem, ezt több százezer hajszálér hálózza be. Ha a fent említett okok miatt ezek a sejtek nem jutnak tápanyaghoz, elsorvad, elszárad. Ekkor a porcok egymáson kezdenek mozogni, kopni; majd ha ez csontig ledörzsölődött, az idegi csatornákon keresztül iszonyatos fájdalmak lépnek fel!
Ez fájdalomcsillapítóval, és néhány hasznos szerrel segít csillapítani; de a folyamat pusztulása nem áll meg!
A fényterápia hatására a hajszálerek aktívabbak; a még életképesebbek megnyílnak; a serkentett véráram tápanyagokat juttat a célterületre - és bármely hihetetlen - de rendszeres kezeléssel a porc (mivel sejt és osztódik) újra ki tud épülni; a kocsonyás kollagén anyag újra tud termelődni!!!
(Biztosan találkoztak már olyan növénnyel, ami a végét járta, de egy kis gondozás és öntözés során életre kapott és kivirágzott!!!)
A kezelések során az idegi stimuláció miatt a fájdalmak már néhány kezelés (nem hetek alatt!!!) után csökkennek, egyre hosszabb ideig fájdalommentesek!

 Cukorbetegség

Szintén gyakori a cukorbetegség. Ez alapjában nem veszélyes, együtt lehet élni vele, nem gyógyítható. Itt a tünetei okozzák gyakran az illető halálát, mozgásai, életmódja nagyfokú romlását. Az inzulin hiánya tönkreteszi az ereket, az immunrendszer legyengül. Következményei a hajszálereknél kezdődik: szemromlás, végtagok elhalása, szervek pusztulása (hajszálerek szövik át szerveinket), agyi katasztrófák, fekélyek és módosulatai..
Itt elindul egy fokozott romlási folyamat, amit szervezetünk nem képes helyrehozni, mert sejtjeink regenerálódási ideje egy ennél lassabb folyamat.
A fényterápiával ez a regenerálódási idő akár háromszorosára is növelhető!!! Hihetetlen, de Orvosilag igazolt!
Ez azt jelenti, hogy megszabadulhatunk a szövődményektől; ha már vannak, ill. sokat segíthetünk ezen az állapoton! Senki sem kíván szeretteire szorulni, családtagjait terhelni!

 Fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés

Az említett fájdalomcsökkentő hatás egészséges embereknél is komolyan érvényesül (zúzódás, törés, ficam, izom- ínszalaghúzódás, lazulás, ütődés, elfekvés, sportsérülések, stb.)
Alkalmazható belső szervi fájdalmaknál, nőgyógyászati problémák esetén, és szinte minden nemű fájdalmaknál - AZONBAN NAGYON FONTOS, HOGY TISZTÁBAN LEGYÜNK A FÁJDALOM OKÁVAL! Ne kezeljünk ismeretlen eredetű fájdalmakat, mert az OK nem feltétlen szűnik meg!!!! Bár a fényterápia kezeli az okokat is, de nem feltétlen a kezelt terület hibás - lehet kisugárzott fájdalom is; és - ugye - a készülék sem minden betegségre alkalmas!!!

 Sejtek, hajszálerek regenerálása

Említettem, hogy a sejtek felépítése, működése kiegyensúlyozottabb, egészségesebb lesz; a sejtfal ellenállóbb, rugalmasabb - ezáltal a külső kórokozóktól is! Rugalmasságát visszanyerve a "sejttömeg" - az izom és ín erősebb, rugalmasabb, feszesebb lesz; a sejtszaporulat következtében több sejtből épül fel - tehát tömegnövekedés érhető el. (ez persze az ésszerűség határain belül, nem lesz tőle az ember testépítő! :) De csökkenti pl. a sorvadás lefolyását.
A polarizált fényterápiával csökkenthető pl. az idegek becsípődése, az izületek spontán ficama.
Hatásosan alkalmazható sportsérülések esetén is!
Jól kezelhető így pl. a refrux - a gyomorszáj izmainak elernyedése, ami nemcsak kellemetlen érzés, de rendkívül veszélyes lehet, ha a nyelőcső az izmok gyengülése miatt egyszerűen becsúszik a gyomorba; ahol a sav marni kezdi. Ez gyógyíthatatlan a mai orvostudomány szerint - csak megelőzhető!!! De már a kezdeti stádium is igen kellemetlen: az égő érzés, a gyakran elviselhetetlen lehellet.

A hajszálerek elégtelen működése, szűkülete okozza sok esetben a szem romlását, a gyakori fejfájást, az ingerültséget, türelmetlenséget, az agyi kapacitás csökkenését, a hallás károsodását, a fülzúgást, sípolást.
A hajszálerek rugalmatlanná válása okozhat a bőrön a foltelváltozásokat, ill. az erek elpattanását.

 Immunrendszer

Nagyon fontos terület az Immunrendszerünk. Kevésbé ismert, de az immunrendszerünk - átfogóan - a fehérvérsejtjeink. A vérsejtek a csontvelőben termelődnek, bizonyos vértestek fehérvértestekké válnak, és óvnak, védenek, gyógyítanak! Mély kitérő lenne, melyik sejt miért jó, de a fényterápia hatására a kezelt területen megnövekednek ezen sejtek száma, azaz aktívabb a védelem. (mindig van tartalék!) Esetekben termeltethető a csípőlapát és a szegycsont lámpázásával.
Immunrendszerünk képes legyőzni a vírusokat, baktériumokat; gombát, spórát, sőt, a rákos sejtek ellen is hatásos!
A fényterápiás kezelésekkel immunrendszerünk működése serkenthető, a gyógyulási folyamat gyorsítható!
Talán meglepő, de a fényterápia az allergikus reakciókat is kedvezően befolyásolja, gátolja a hisztamin felszabadulását. Mind megelőzésre, mind a tünetek csökkentésére kiváló!

Említettem, hogy a fájdalmakat egy vegyület váltja ki (a sérült sejtek bizonyos kémiai mediátorokat bocsátanak ki), mely tulajdonképp a gyulladás. Mivel a fényterápia ezt a vegyi folyamatot gátolja, gyulladáscsökkentő hatású! Nem kell tartani, hogy káros hatással lehetne ezen testrészek kezelésére, ám KERÜLNI KELL A GYULLADT VISZEREK KEZELÉSÉT! Itt a legkisebb hőmérsékletváltozás is károsíthat.

A fényterápia 1903-ban Nobel-díjat kapott, ami a legmagasabb orvosi elismerés!!!

Ekkor bőrbetegségekre lett kifejlesztve, amiben kiváló eredményeket mutatott!

Gyógyítható a készülékkel
fekély, felfekvés (decbitus), sebek (krónikus, műtéti, baleseti, cukorbetegség általi, stb), inak, izmok sérülései, csonttörés és sérülései, stb. Kimagasló eredményeket hozott a fényterápia az égési sérülések kezelésében, legyen az I., II. vagy III. fokú - bőrátültetés és műtétek nélkül. A készülék fájdalomcsillapító hatása miatt ezek a kezelések sokkal kellemesebb és gyorsabb lefolyásúak; a vérkeringés beindító, serkentő hatása miatt pedig gyors, rugalmas, esztétikus bőrfelület jön létre, ami más módon lehetetlen!!! A gyógyulási idő - mint általában a fényterápiás kezelés esetében - majd a harmada. Végeredmény: a sérülés sok esetben ki sem mutatható, nyoma nem marad!

 Mellékhatás nélküli

Több évtizedes komoly klinikai tesztelések, placebo kezelések, stb során káros mellékhatást nem tapasztaltak, a készülék a napfény CSAK hasznos fénytartományát használja (emulálja), kortól és nemtől függetlenül használható, úgynevezett túladagolás veszélye nem áll fenn! A készülékek rendkívül egyszerűen használhatóak, kis helyet foglalnak, stabil, minőségi, megbízható termékek.

Hogy akkor miért nem terjed a híre, miért nem ismeri mindenki, miért nem ezzel gyógyítanak?
Néhány évvel ezelőttig csak orvosok, kórházak, klinikák, magánklinikák, reumatológiák, fizikoterápiák és néhány magánorvos használta, valamint kozmetológusok. Mivel az érdeklődés fokozott, a kapacitás egyre szűkebb lett a kereslethez. Cégünk ekkor kifejlesztett magánemberek részére méretezett készülékeket, hogy mindenki otthonába eljusson; és ehhez természetesen a feltételeket is.

Azt pedig, hogy miért gyógyszereznek minket, és miért nem a Bioptront alkalmazzák gyógyításra? Én erre nem merek itt válaszolni... miért mennek az autók benzinnel és nem vízzel??? ;) Nem azért, mert nem képesek rá!!!!

Mellékhatások nélkül érhetjük el a gyógyulást, szemben a gyógyszeres kezeléssel - Gyógyszerek mellett is alkalmazható, de sokszor csökkenthetjük annak mennyiségét, így a mellékhatás is csökken - Megelőzésre is használható - A Bioptron lámpa használatával, a gyógyulási idő lényegesen lecsökken

Biopolár lámpaRövid ismertető:
A sugarak behatolnak a bőr felszíne elá, serkentve a keringést és az anyagcserét, beindítva az öngyógyító folyamatokat. Javasolt alkalmazási területek: -Sebgyógyítás: fekélyek, sebhelyek, krónikus sebek, égések, allergiás bőrpír kezelése -Fájdalomcsillapítás: reuma, izületi bántalmak, gerinc- és izomsérülések, migrén, maghűlés -Kozmetikai kezelés: problémás bőr, ráncok, cellulitisz, herpesz Mindemellett belső problémákat is hatékonyan kezel
Bioptron lámpaRövid ismertető:
A BIOPTRON Fényterápia képes: Javítja a vér keringését a hajszálerekben. Harmonizálja az anyagcsere-folyamatokat. Erősíti az immunrendszert. Serkenti a szervezet regeneratív és reperatív folyamatait. Segíti a sebgyógyulást.

A színek gyógyhatásai

Vörös: Az elektromágneses spektrumban a vörös az infravörös mellett helyezkedik el, ezért ezt a színt a melegséggel kapcsoljuk össze. Ez a szín izgalomba hoz, és stimuláló hatású, ezért használják szívesen éttermekben, hogy fokozzák az étvágyat, és élénkítsék a beszélgetést. A vörös fény hatására gyorsul a szívverés, erősödik a vérkeringés, amely meleg érzetet idéz elő, és serkenti az adrenalin-termelést. A vörös vérsejtek elnyelik a vasat, a só pedig a vese és bőr révén távozik a szervezetből. Ennek következtében a vörös ideális szín a vashiány és a vérszegénység kezelésére. Mivel a vörös serkenti a keringést, alkalmas a vírusos vagy bakteriális fertőzések gyógyítására is. Ha vörös fényt sugárzunk egy elfertőződött sebre, azzal gyorsítjuk a terület vérellátását, lehetővé téve ezzel, hogy a test fehér vérsejtjei gyorsabban megküzdjenek a baktériummal. Mivel a vörös keringésnövelő hatású, aktiválja a mellékvesét és serkenti a vérkeringést, ezért nem alkalmas olyan emberek kezelésére, akiknek magas a vérnyomása, hipertóniában szenvednek, szívproblémájuk van, asztmásak vagy epilepsziásak. A vörös fényt alkalmazhatjuk - a nem elég aktív testműködéseket - renyhe bélműködés, legyengült izomzat, lassú vérkeringés - élénkíti. Használható: vészes vérszegénység, impotencia, fagyás, izomgörcs, lábujjak vérellátási zavara, energia vagy hőhiány, fájdalmas menstruáció, terméketlenség, székrekedés betegségekben.

Narancssárga: A narancssárga a vörös mellett található a színspektrumon. Meleg szín, de hiányzik belőle a vörösre jellemző vibráló hő. A vöröshöz hasonlóan, ehhez a színhez is kapcsolódik a szexualitás és a termékenység. Szexualitással való kapcsolata abból a tényből eredhet, hogy a narancssárga szín sugárzik a második, keresztcsonti csakrából, amely a női szaporítószervek és a női energia központja. A narancssárga az öröm színe, és meg van az ereje ahhoz, hogy szabadságra és mozgásra serkentsen létezésünk minden szintjén. Vitalitása révén képes arra, hogy olyan változást idézzen elő biokémiai felépítésünkben, amely elűzi a depressziót. Ez a szín enyhülést hozhat a komoly reumában szenvedőknek azáltal, hogy segít felszakítani a csontrendszerre lerakódott rétegeket. Általános frissítőként működik; görcsoldó hatású, sikeresen enyhíti az izom feszültségeit és görcseit; és ha a lépet kezeljük vele, fokozza az életerőt. A narancssárga színt alkalmazhatjuk - műtét előtti és utáni állapotokban, pajzsmirigy- és egyéb hormonzavarokban, izommerevedési zavarokban, bőrbetegségekben, kozmetikában, emésztési zavarokban.

Sárga: Ez a szín áll a legközelebb a napfényhez, és napjellegű természete révén meleget és lelkesedést sugároz. A sárga stimulálja az idegeket. Ha a homlok-csakrába, a fejbe vagy a gerincbe sugározzák, megtisztítja az idegrendszert a megrekedt energiáktól. Pozitív mágneses áramlása egyszerre stimuláló és inspiráló, ezáltal jótékony hatást vált ki bőrproblémák esetén, valamint a reumára és az izületi gyulladásra. Elősegíti a test kalcium-feldolgozását is, ennek folytán alkalmas a csontritkulásban vagy kalcium-elégtelenségben szenvedők kezelésére. A sárga szín serkenti az agyi és mentális funkciókat ezért eredményesen használható gyomor - máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép betegségeiben. Emésztési zavarok, puffadás, rekeszizomsérv, hányinger, gyomornyálkahártya gyulladása, cukorbaj, klimaxos folyás, idült reuma, izületi gyulladások, étvágytalanság, idegrendszeri betegségek (fóbiák) gyógyításában.

Zöld: A zöld szín a spektrum közepén található, és lényünk valamennyi aspektusának egyensúlyi állapota kapcsolatba hozható vele. A természetben ez az élet színe, ott találjuk tavasszal az új lombozatban, és az enyészet idején, a rohadó növényzeten penész formájában. A szem szinte pontosan a retinára fókuszálja a zöld fényt, ezáltal igen megnyugtató a szem számára. Mivel ez a természet általános színe, a zöld teltségérzetet ad, megnyugtatja a vért, és élénkíti az idegeket. Az egyensúly színeként nyugalmi állapotba segíti mind a tudatot, mind az érzelmeket, és jótékony hatású egyes szívproblémákra is. A zöld szín a szív, tüdő betegségeiben egyaránt kedvező. Serkenti a nyirokmirigyeket (csecsemőmirigyre is hatásos), izom- és szövetgyarapodást gyorsítja, a túlburjánzó sejtnövekedést viszont gátolja, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező. Elősegíti a vér- és keringési rendszer működését. Fertőtlenítő hatása is van (műtőben is ezt a színt használják). Kimerültség ellen is jó hatású.

Kék: A kék a spektrum hideg végénél helyezkedik el. A természetben ez a szín a végtelenbe nyúló éggel borul ránk. Az ég színe úgy jön létre, hogy a nap fénye a kékkel megegyező hullámhosszú légköri részecskéket szétszórja, és ezáltal kék fény tükröződik minden irányba. Érzelmileg a kéket a szomorúsággal és a depresszióval hozzák kapcsolatba. Ennek következtében nem éppen ideális szín azok kezelésére, akik ilyen problémától szenvednek. Mindazonáltal a kék a béke és nyugalom érzetét kelti, ezért nagyon jól illik a hálószobába, meditációs terembe, vagy olyan helyiségbe, ahol relaxálnak. A vörössel ellentétben a kék a tágasság színe, használatával a kis terek nagyobbnak tűnnek. E tulajdonsága miatt jótékony hatással van az asztmára. További betegségek, amelyre gyógyhatással van: gyerekbetegségek, fogzás, zúzódások, hangproblémák, torok- és gégegyulladások, idegfájdalmak, álmatlanság, fejfájás, magas vérnyomás, stressz, légcső- és hólyaghurut, isiász, betegségekben. A félelem és feszült állapot kezelésére a kéket a solar plexusra kell sugározni, álmatlanság ellen a homlokot- torkot- és solar plexus-csakrába.

Lila: A spektrum színei között a lilának van a legrövidebb hullámhossza és a legnagyobb energiája, és nagyon keskeny sávban jelenik meg az ultraviola fény mellett. A növények birodalmában a lila színt megtaláljuk az ibolyavirágban, aminek az olaját ma is használják italok és édességek ízesítésére, valamint parfümök illatanyagaként. A középkorban ebből az olajból készítették az altató orvosságot. A lila színhez kapcsolódó gyógyító minőségek a fizikai és spirituális megerősödés, amelyet az tesz lehetővé, hogy a lila szín képes arra, hogy elfogadásra és méltóságra tanítson, és ezáltal elvezesse az egyént a feltétel nélküli szeretethez. A lila szín gyulladáscsökkentő, lelkileg megnyugtató, memóriajavító, magas vérnyomás, álmatlanság, gyulladásos folyamatokban segít.

bioptron lámpa

A három alapszín


PIROS: Aktivizál, élénkít, serkent, felszabadítja a szervezet mélyben rekedt energiáit, a pangó, renyhe és csökkenésbe forduló folyamatoknak új lendületet ad, erősíti az érzékeket.

KÉK: Megnyugtat, fékez, csillapít, koncentrálásra késztet, hűt, összegyűjti és struktúrát ad az energiának, a túl aktív, rendellenes és gyulladásos folyamatokat újraszabályozza, csillapít, tisztaságot, nyugalmat ad.

SÁRGA: Erősítő, tonizáló hatású, megnyit, felderít, serkent, anélkül hogy felizgatna, szétárasztja az energiát, erősíti a legyengült folyamatokat, feloldja a merevséget, erősíti az idegeket.

 

A három kiegészítő szín

ZÖLD: Kiegyensúlyoz, feloldja a feszültséget, megnyugtat, a testi és pszichikai energiát dinamikus egyensúlyban tartja, csillapítja a feszült és fájdalmas folyamatokat, mély nyugalmat nyújt.

NARANCS: Segíti a felépülést, élénkít, felmelegít, izgat, az energiát lágyabban éleszti mint a vörös, és nyugodtabb a felépülés, oldja a görcsös folyamatokat, derűsebbé tesz.

               LILA: Inspirál, nyugtat, csökkent, magasabb szinten fejleszti az energiát, segít kiaknázni a szellemi folyamatot
Színterápiás szet Biopolár lámpához
Rövid ismertető:

A mindennapi életben a különböző színek befolyásolják hangulatunkat, hatással vannak szervezetünkre. A narancs, a piros mint maga a napfény felélénkít minket, a kék, zöld, akárcsak az ég, vagy a tenger kékje nyugtató hatással van ránk. A mai világban az alternatív gyógymódok között a színterápia teljesen elfogadott.

Fény és színterápia a Kozmetikában

A Bioptron-fénykezelés a Magyarországon EVOLITE néven ismertté vált terápia Svájcban továbbfejlesztett változata.

Bioptron Gyógycentrum

A Fényterápia legfontosabb szervezetre gyakorolt hatása a biostimuláció élettani folyamatok serkentése. Ha ezt a bőr élettani működésére vetítjük, a bőr szinte valamennyi működésére hatást gyakorol. Ezért a bőr ápolásának minden fázisában használható.

 Ma amikor is a szépségipar; arc és testkozmetika, kéz és lábápolás egyre szélesebb körben válik az egészséges életmódot követő ember igényévé, miszerint az ápolt és jó megjelenés, valamint a jó közérzet a hatékony életvitel feltétele. A szépség szubjektív fogalom, mégis a szépségben a harmónia és egészség tükröződik. A szép haj, a szép bőr és az egészséges köröm a szervezet egészségi állapotnak hű tükörképe. Hogy ezt az állapotot megteremtsük és megtartsuk, fontos segítség a Fény és színterápia alkalmazása. Elképzelhetetlen egy korszerű szépségszalon ezen készülékek megléte nélkül. Mégis, hogy a terápia alkalmazása minél hatékonyabb legyen, a felhasználás lehetőségeinek széleskörű ismerete szükséges.

A Fényterápia legfontosabb szervezetre gyakorolt hatása a biostimuláció élettani folyamatok serkentése. Ha ezt a bőr élettani működésére vetítjük, a bőr szinte valamennyi működésére hatást gyakorol. Ezért a bőr ápolásának minden fázisában használható.

A testápolás fontos kérdése a regeneráció, a bőr öregedési folyamatainak késleltetése, a bőr anyagcsere folyamatainak a szinten tartása. Ahhoz, hogy bőrünk szép legyen, fontos a hidratáltság, valamint a bőrfelszíni emulzióhoz szükséges zsírtartalom normál mértéke, amit a faggyúműködés biztosít. Mind két tényező esetében találkozunk eltéréssel, sok esetben a bőr vízszegénysége okoz problémát, amit okozhatunk táplálkozási, emésztési problémák túlzott napozás (szolárium használat), távfűtéses lakás. Alapvetően azonban a bőrben lévő vízmegkötő anyag (hyalulon-sav) vízmegkötő képességének csökkenése okozza. A faggyútermelés mennyisége és minősége szintén táplálkozási, kiválasztási, de alapvetően hormonális okokra vezethető vissza. Miszerint is a fénykezelés hatására a bőr öregedési folyamatai lelassulnak, a faggyútermelés optimalizálódik, a bőrtípusokra szabályzó (regulációs) hatást gyakorol. Gyakori probléma a fokozott faggyútermelés következtében létrejövő pattanásos (akne) arcbőr tünete amely a pubertás koron túl (18 év fölött) mindkét nem esetében gondot okozhat. A fénykezelés hatására a pattanásos bőr nemcsak tüneti, hanem oksági kezelésre is lehetőség adódik, hiszen a tünetek mögött a hormonműködés zavara az emésztő, valamint a kiválasztó rendszer zavara és idegrendszeri zavarok, gyakran felülfertőzöttség okozza. Bár a terápia hatékonysága érdekében egy úgynevezett bőrdiétát is ajánlunk (tartózkodás a vörös hústól, a folyékony tejtől, valamint a fűszerektől pl. kakaó). A pattanásos arcbőr kezelése türelmet és rendszerességet igénylő folyamat, és a kezelés során találkozhatunk a "feltisztulás" jelenségével.

A fénykezelés javítja a bőr kis és nagyereinek keringését, ezzel jobb vérellátást létrehozva, javul a bőranyagcsere a bőr tápanyag és oxigénellátása, valamint a salakanyag és bomlástermék kiválasztása. Nemcsak a vér, hanem a nyirokkeringés is javul, javítván ezzel a celluitisz ( narancsbőr) kezelési lehetőségeit. Javítja a bőrön megjelenő anyagcsere rendellenesség, a pszoriázis tüneteit is. Fénykezelés hatására a bőr rugalmasságát biztosító rostok állapota is megőrizhető, így a dohányzás következtében létrejövő bőrrenyheség is korrigálható. A bőr savköpenye hivatott a kórokozók elleni védekezést megvalósítani, ezzel a baktériumok (pl. szőrtüszőgyulladás, körömágygyulladás, felülfertőzött pattanás), vírusok (herpesz, szemölcs), gombák (bőr és körömgomba) által okozott tüneteket javítani

Ránctalanítás, mely a bőrápolás legproblémásabb feladata, több szinte is megvalósul a fénykezelés hatására, főleg a megelőzésben, de a már kialakult ráncok esetében is hatékony.

Arckozmetikában a kezelés minden fázisában használható a fény illetve a színek segítő hatása. A keringés serkentésére (Fényterápia narancs színnel), az összehúzáshoz (Fényterápia kék színnel), a bőr fertőtlenítéséhez, autogén sterilizációjához (Fényterápia zöld színnel), a bőrtápláláshoz, a hatóanyagok felszívódásához (Fényterápia narancs színnel), a regenerációs folyamatok serkentéséhez (Fényterápia sárga színnel) használjuk. A fénykezelés hatékonyságát a Nagylámpa (model II.) alkalmazása növeli: Szőrtelenítés (gyantázás) után is segít a bőr regenerálódásában, valamint fertőtlenítő hatása is van. Ceullitisz kezelésnél elengedhetetlen.

Segít a verejték-rendellenességek kezelésében is, szabályozván a kis és nagy verejtékmirigyek működését a kiválasztás és idegi szabályozás optimalizációjával. A hajas fejbőr rendellenességeinél (hajhullás, fejbőr korpásódás) magas hatékonysággal alkalmazhatjuk.

A Fény és színterápia fontos kiegészítője a Oxy Spray alkalmazása, amely orvosi oxigénnel dúsított tiszta vizet tartalmaz. Segíti a bőrtáplálást, a bőr (szaruréteg) nedvesítését, a hám oxigénellátását, ezzel javítván a bőrlégzést. Az oxigén, mint szabadgyök megkötő a bőr öregedési folyamatait gátolja. A Fény és színterápia a szépségszalonokban, valamint a házi ápolásban nyújt kimagasló és korszerű segítséget.

 Összefoglalva:

 • keringésjavító (vér, nyirok)
 • anyagcsere javító (tápanyag +oxigén, bomlástermék)
 • javítja a hatóanyagok felszívódását
 • szabályozza a faggyúmirigyek működését
 • javítja a bőr vízmegkötő képességét
 • javítja az izomtónust, rugalmassá teszi 
 • segít fenntartani a kémiai védekező rendszert (savköpeny)
 • pórusösszehúzó, érszűkítő, fájdalomcsillapító
 • multiregeneráció a ránckezelésben

  Az alkalmazás gyógyító lehetőségei:

 • pattanásos arcbőr (akne)
 • bőrallergiák (ekcéma)
 • bőranyagcsere problémák (pikkelysömör)
 • vénás és artériás keringési zavarok
 • herpesz kezelés
 • bőr és körömbomba
 • körömápolásnál körömágygyulladás, körömlemez problémák
bioptron lámpa

Bioptron

A fényt nem csak szemünkkel érzékeljük, hanem tudat alatt is - bőrünkön, izmainkon és egyéb szerveinken keresztül. A színek különféle reakciókat váltanak ki, amelyek az egyes szervek, illtve belső rendszerek működésére is hatással vannak. A napsugárzás különféle frekvenciákra bontható amelyek a szivárvány hét színének felelhető meg. A BIOPTRON színterápia azon a feltételezésen alapul, miszerint minden szervnek megvan a jellemző rezgésfrekvenciája, a betegség pedig a rezgési frekvencia változását okozza. A frekvencia nemcsak a test 7 fő energiaközpontjára hat -amelyeket csakráknak nevezünk-, hanem a csakra közelében lévő szervek, izmok és csontok rezgési frekvenciájára is.

Vörös: lendületet ad, élesíti az érzékeket, energiával tölt fel.
Narancs: élénkít, melegít, stimulál, görcsoldó. jókedvre derít.
Sárga: harmonizál, energiával tölt fel, erősíti az idegrendszert
Zöld: dinamikus egyensúlyban tartja a testi, lelki energiákat
Kék: megnyugtat, gyulladáscsökkentő, hűsítő, összeszedetté tesz
Indigókék: fertőtlenítő, vérzéscsillapító, nyugtató az idegeknek

A lámpa spektruma csak az alsóbb infravörös mezőt tartalmazza. Kezeléskor a hőmérséklet kb. 37ºC fokig emelkedik, 1ºC -al a normális testhőméséklet fölé.

Alkalmazási területek:

Mindennemű hőprobléma (sebek, pattanás, herpesz, műtéti hegek stb...), depresszió, csontritkulás, allergiák, vérnyomás gondok, ízületi reumatikus fájdalmak, sportsérülések, fejfájás, száj és fogak betegségei, immunrendszer erősítése. Mellékhatások nincsenek, kivéve hogy tartós használattól kiszáradhat a bő, ezért minden kezelés előtt egy Oxy nevű sprayt kell a felületre fújni.


Copyright MyCorp © 2024