Vasárnap, 2019-09-22, 11:48 AM
Belföldi & külföldi szolgáltatások
Média Marketing  
Főoldal Cikkek katalógusa Regisztráció Belépés
Honlap-menü

Belépés

Naptár

Igatlan Kanadába

Pihenés

Facebook


Főoldal » Cikkek » Cikkeim

Pár éve még én is állást kereső voltam

Az én szerény véleményem.
Pár éve még én is állást kereső voltam.






Mivel én magam is sokáig munkát kereső voltam, így ezt a néhány sort, a saját tapasztalataim alapján írom. Lesznek akik osztják a véleményemet, de lesznek olyanok is, akik nem.
Amikor felnézünk egy-egy internetes hirdető portálra azt láthatjuk, hogy az állásajánlatok kategóriában, minden van, csak valós munkaajánlat nincs!
Tele vannak oldalak kamu hirdetésekkel, "állások" címszó alatt különböző hálózatépítők ostromolnak bennünket ajánlataikkal. Ami ugye nem munka, nem ad kézzel fogható jövedelmet. Valamikor a 80-as években én is foglalkoztam ilyen "munkákkal", bár akkor még kissé tisztességesebben működött ez is, mint manapság. Mint most, akkor is aktív, és odaadó szervező és munkálkodó, kivettem részem ebből is, csapatot építettem, termékbemutatókat tartottam, és ami ezzel jár.
Aztán, nem lettem gazdag, sőt..! Mivel ilyenkor az ember barátoknak- ismerősöknek teszi meg ajánlatát elsősorban, így néhányan csalódtak bennem, mint egy jól jövedelmező munkát ajánló barátban-ismerősben.
Itt aztán erről le is tettem, gondolván és meggyőződvén arról, hogy ez nem az én műfajom!
Későbbiekben még próbálkoztam egy-két dologgal, de ezekbe már olyan hittel, és csak úgy ímmel-ámmal vetettem bele magam, mint "munkába".
Manapság  nagyrészt ilyen hirdetéseket látok, ami ugyan tartalmilag csábító, hisz ki nem akarna gazdag lenni, még ha tudja is, hogy a pénz nem minden!
Más hirdetések pedig a " nagy múltú multinacionális cégek " hirdetései, akik fiatalos csapatukba keresnek szép, fiatal és jól öltözött munkavállalókat! Magyar és idegennyelvű önéletrajzokat, motivációs leveleket és ki tudja még miket kérnek, ahhoz, hogy egyáltalán válaszra méltassanak mint álláskeresőt, ha egyáltalán, arra is méltatnak..!
Sok esetben egyszerű, bárki számára végezhető, végzettséget nem igénylő munkákhoz is kérik, ezeket a felesleges dolgokat.
Majd esetleg behívnak egy állásinterjúra, ahol egy szőke fiatal, műkörmös és természetesen „kommunikáció szakot végzett” hölgy taglalja a semmit, hiszen őt megfizetik, mindezért!
Persze előtted már több tízen ugyanezt végigélték, és körmüket rágva várják a pozitív választ a cégtől, szerintük alkalmas vagy-e? Ez persze több eseteben nem érkezik meg, vagy negatív választ kapsz, mivel már akkor megvolt a pozícióra a kiválasztott, mikor veled eszmecserélt a szöszi meetinget tartó hölgy!
Kérdezem én: Minek egy egyszerű udvar, és épülettakarító személynek számítógépes ismeret, angol nyelvtudás, és egyéb nyalánkságok???!
Főként akkor, amikor sokkal " nevesebb " pozíciókban, alkalmatlan és semmilyen képesítéssel nem rendelkező személyek, vezetői állásokat töltenek be!
Itt látom minden bajnak a gyökerét!!
Megszűnt a termelés az országunkban, nincsenek munkahelyek, mint régen. Nem kell a jó szakember, az egyszerű kétkezi munkás, ami valamikor nagy értéke volt embernek, és társadalmunknak egyaránt.
Ma mindenki diplomatatáskával szaladgál, mindenki manager akar lenni és „ kommunikációs szakon ” tanul. Kérdezem, minek???
Kinek jó ez? Sem a tanulónak, egyénnek aki mint egy kicsavart citrom, olyan képet vág a felesleges tanulástól. Állandóan, és naponta fejtágításokra jár értelmetlenül, mivel ezeknek az " oktatásoknak " semmi hasznát nem veszi! Emellett az amúgy is gazdaságilag, erkölcsileg és minden másban csődhalmaz országunknak, főként nem tesz jót! Esetleg arra képzik ki, hogy miként tud embereket rávenni arra, hogy a kis pénzükért, az itt élő Magyarok milyen gagyi, külföldi árut vegyenek meg.
Mivel évek óta, napi 20-25 állásra jelentkezővel beszélek skype-on, így a fent leírtakkal kapcsolatban bőven van személyes tapasztalatom. Mármint, hogy főként a fiatal, most éppen iskolából kikerült személyek mennyire nincsenek tisztában a dolgokkal, és főként az élethez szükséges dolgokkal! Az iskolákban értelmetlen dolgokat tanulnak, aminek semmi hasznát nem veszik a nagybetűs ÉLETBEN!
Sajnálom őket! Sajnálom ezt a nemzedéket, akik most kezdenék bontogatni szárnyaikat, és akár több diplomával zsebükben, rá kell jöjjenek, eddig amit tanultak, mind felesleges, esélyük nincs elhelyezkedni, mert tulajdonképpen semmihez nem értenek!!!
Mit várhatnak ők? Ezzel együtt mi? Ők lesznek a jövő nemzedéke, közülük pl. 20-30 éves korukban egy rántottát nem tudnak megsütni, de manager képzőbe járt és kommunikációs szakot végzett?? (Tisztelet a kivételnek) Sajnálom őt, és a szülőt, aki sok fáradtság árán taníttatta csemetéjét, sok esetben csak azért, hogy a gyerek " TANULT " legyen. Ez a " tanult " gyerek, amikor nálam jelentkezik egy munkára, bizony őszintén elmondja, hogy szülői ráhatással lett az, ami..! Tisztában van azzal, hogy a papír, az papír, ő maga pedig nem ért semmihez.
A mi munkáinknál (telemarketing), a kiváló kommunikáció alapvető, nem szükséges nyelvtudás, diploma és egyebek. Nincsenek állásinterjúk, meetingek és különböző felesleges elvárások. Az, hogy valaki jó telemarketinges lesz-e, adottság kérdése is. Ha az alap megvan, könnyebb rá építkezni. Természetesen a felkínált terméket, szolgáltatást meg kell ismernie ahhoz, hogy ajánlani tudja másoknak.
Nálam  a jelentkezés skype-on történik, és a tájékoztatás szóban. Itt tehetjük fel egymásnak kérdéseinket, a munkával kapcsolatban.
Néhány mondat többet elárul egy jelentkezőről, mint bármilyen önéletrajz ( amelybe egyébként mindenki azt ír, amit akar. Statisztikai kimutatások alapján, a cégeknek küldött önéletrajzok 90%-a nem valós adatokat tartalmaz! ) Napi 3-4 óra munkával eltöltött idő, kényelmesen otthonról, biztos megélhetést biztosít a munkavállaló számára!
Sok negatív reakció, és esetenként támadás ér a jelentkezőtől, ha nem ajánlom ezt a munkát neki. Ezt főként az ő érdekében teszem! Sokan úgy jelentkeznek nálam állásra, hogy " sok szabadidővel rendelkezik, ráér ".... No most erre mit mondjak..?? Nem az idő függvénye ki, mennyit keres! Az baj, hogy ma az országban mindenki ráér, és nincs munkája sokaknak, de nem mindegy mire jelentkezik valki!
Mindent összegezve: Az elmúlt négy évben nagyon sok jelentkező megfordult skype-on, sokan éltek a lehetőséggel, és azóta is dolgoznak.
Addig míg azt látom, érdekli az embereket és ezzel segítek munkához juttatni őket, a negatívumokat is könnyedén elviselem.
Bár nincsenek évek óta ünnepek, és hétvégék, mivel ez a munka megköveteli a folyamatos jelenlétem, de szeretem végezni, ezért csinálom! Nem utolsó sorban pedig felelősséggel tartozom azok iránt, akik általam dolgoznak ezekben a munkákban.
Köszönöm, hogy olvastad soraim! Ha bármi megjegyzésed, véleményed, kérdésed van a leírtakkal kapcsolatban, várom az " írj nekem" fülnél lévő menüben.
 
 
Többek között ezért nem kérek én, önéletrajzot a jelentkezőktől :)

http://www.budapestjobs.hu/Sok-munkavallalo-allit-valotlant-oneletrajzaban/a.html?utm_source=KarrierPost&utm_medium=referral&utm_campaign=Karrier%2BPost


 


Forrás: http://telemarketing61.ucoz.hu/publ/0-0-0-0-1
Kategória: Cikkeim | Hozzáadta:: Telemarketing61 (2011-10-09) | Szerző: Boda Ágnes E W
Megtekintések száma: 253
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Class FM

Eddigi látogatók


Számláló

Online Tagok



Számláló

Birkenstock

Bannereim
Telefonos munka, tajekoztato:

Facebook

Copyright MyCorp © 2019